Wie zich via de sociale media abonneert op een nieuwsbrief, ziet een klok die terugloopt. Die zal op donderdagmiddag om drie uur op nul staan.

Natuurlijk wekt dat de suggestie dat dat het tijdstip is, waarop dat laatste Beatles-nummer uitkomt.

Die song werd een tijd geleden al aangekondigd: Paul McCartney heeft daar samen met Peter Jackson de regisseur van de vernieuwde documentaire ‘Get Back’een grote hand in gehad, want hij isoleerde de zang van John Lennon en speelde een nieuwe baspartij in, terwijl Ringo Starr daaronder een nieuwe drumpartij legde.

George Harrison zou er ook op meespelen, terwijl wordt aangenomen dat het gaat om ‘Now and Then’,  een demo van een nummer dat Lennon in 1978 opnam, ver na het uiteenvallen de groep.

Als het resultaat net zo slecht is als ‘Free As A Bird’ en ‘Real Love’, de twee eerdere songs die de resterende Beatles in elkaar knutselden voor ‘Anthology III’, doen ze noch Lennon noch de groep recht, maar is de top vijf van slechtste Beatles-songs compleet.

De andere twee?  ‘The long and Winding Road’ en de ook door Phil Spector geproduceerde hit ‘Let It Be’ natuurlijk…

Eerdere berichten over Beatles vind je in de categorieën Nieuws, Dossier Ook al dood… , Dossier Brexit en popmuziek en Muziekboeken.