Op 24 oktober is een nieuwe biografie van George Harrison uitgekomen.

‘George Harrison: the Reluctant Beatle’ is geschreven door Philip Norman, de man die ook ‘Shout!: The Beatles in Their Generation’, ‘John Lennon: The Life’, ‘Paul McCartney: The Life’, ‘Slowhand: The Life and Music of Eric Clapton’,  ‘Rave On: The Biography of Buddy Holly’,  en  ‘Wild Thing: The Short, Spellbinding Life of Jimi Hendrix’ schreef.

In het boek werpt Norman een nieuwe licht op de ‘stille Beatle’, zo stelt het persbericht van uitgever Simon & Schuster. Het lijkt er overigens op, dat het beeld van het door John Lennon en Paul McCartney klein gehouden genie in het boek eerder wordt bevestigd dan ontkend.

Het lokkertje voor het boek is de beschrijving van de inbraak in het huis van Harrison en zijn vrouw Olivia door de man die Harrison in een vechtpartij neerstak.

Harrison beschreef de vechtpartij waarin hij ongeveer veertig messteken opliep en een doorboorde long opliep aan zijn zoon Dhani als volgt: ‘He wasn’t a burglar and he certainly wasn’t auditioning for the Traveling Wilburys.’

Benieuwd naar nog meer smeuïgs?

https://www.simonandschuster.co.uk/books/George-Harrison/Philip-Norman/9781398513402

Eerdere berichten over George Harrison vind je in de categorie Nieuws.