Er komt toch een blijkbaar onvermijdelijke video bij de voor 2 november om drie uur ’s middags Nederlandse tijd aangekondigde Beatles-song ‘Now and Then’.

Die is geregisseerd door Peter Jackson, de man die als filmregisseur J.R.R. Tolkien’s ‘In de ban van de ring’  als filmtrilogie onsterfelijk wist te maken en daarna ook diens ‘De hobbit’ in maar liefst drie delen wist op te splitsen, maar de laatste jaren toch vooral bekend werd door zijn bewerking van de ‘Get Back’-documentaire op basis van niet eerder gebruik archiefmateriaal.

Jackson wilde de video liever niet maken vanwege de druk ervan en doordat er geen nieuw beeldmateriaal meer zou zijn, maar voilà: in de archieven van platenmaatschappij Apple lag nog veertien uur beeld, gemaakt tijdens de sessies van McCartney, Harrison en Starr in 1995, inclusief beelden van hun toenmalige werk aan ‘Now and Then’.

Sean Lennon en Olivia Harrison leverden ook nog wat bij hen thuis geschoten beelden en ex-Beatle Pete Best bleek onwaarschijnlijk genoeg nog een filmpje te hebben waarop te zien is hoe de Beatles optraden in leren pakken, dus…

Eerdere berichten over de Beatles toen en nu vind je in de categorie Nieuws.