Op 14 juni as. komt een nieuw album uit van Mike Campbell’s  groep The Dirty Knobs.

Dat is na ‘Wreckless Abandon’(2020)  en ‘External Combustion’ (2022) het derde album van de band.

Op ‘Vagabonds, Virgins and Misfits’ doen enkele beroemdheden mee: Campbell lokte Graham Nash, Lucinda Williams, Chris Stapleton en collega-Heartbreaker Benmont Tench naar de studio voor gastoptredens.

Veel van de songs die op dat derde album van The Dirty Knobs komen, schreef Campbell al jaren geleden. Hij gaf ze net als andere aan Tom Petty, maar het waren er zo veel, dat ze lang niet allemaal werden opgenomen door Tom Petty and the Heartbreakers.

Ongeveer de helft van de songs is oud: ‘Dare to Dream’, ‘Hands Are Tied’, ‘Angel of Mercy’ en ‘Don’t Wait Up’.

Als eerste single komt een van die oude nummers uit. Op ‘Dare To Dream’ zingt Graham Nash mee, al is hij niet te zien in het clipje dat er inmiddels van online staat.

Wel zijn er oude filmfragmenten waarin Tom Petty te zien is. Verder is het opvallend dat  Campbell net zo knauwt als zij overleden vriend:

de tracklist:

1. The Greatest

2. Angel of Mercy

3. Dare to Dream (met Graham Nash)

4. Hands Are Tied

5. Hell or High Water (met Lucinda Williams)

6. So Alive

7. Shake These Blues

8. Innocent Man

9. Don’t Wait Up (met Chris Stapleton en Benmont Tench)

10. My Old Friends

11. Amanda Lynn

Deze zomer gaat de groep ook op tournee, zij het zonder vaste drummer Matt Laug. Hij is namelijk invalkracht tijdens de Europese tournee van AC/DC in de plaats van Phil Rudd.

In Laug’s plaats zit Steve Ferrone achter de drumkit, inderdaad al jarenlang de drummer van Heartbreakers.

Samen met hem, bassist Lance Morrison en gitarist Chris Holt gaat Campbell behalve nummers van de drie albums van de groep ook songs van Tom Petty and the Heartbreakers spelen.

Bij eerdere optredens dit jaar deden ze al ‘Listen to Her Heart’, ‘Fault Lines’, ‘Refugee’, ‘Rockin’ Around (With You)’, ‘You Wreck Me’ en ‘Running Down a Dream’.

Eerdere berichten over Mike Campbell en over The Dirty Knobs vind je in de categorie nieuws.