T-Bone Burnett is de laatste decennia vooral bekend als producer van de soundstrack van ‘O Brother, Where Art Thou?’, van de twee albums van Alison Krauss en Robert Plant samen maakten en van ‘Gravel and Dust’ van Ilse DeLange, als hij al bekend genoemd mag worden.

Burnett maakte er dan ook werk van de schijnwerpers zo veel mogelijk te vermijden, maar is met zijn nieuwe soloalbum ‘The Other Side’ letterlijk en figuurlijk een andere kant op gegaan.

In een lang interview met Variety legt hij uit waardoor dat komt en waarom zijn teksten en muziek op dat nieuwe album zo anders zijn.

Ook geeft hij een fascinerend inkijkje in de gedachtewereld die hij inmiddels achter zich gelaten zegt te hebben: een van angstvisioenen over een door technologie beheerste wereld, gebaseerd op de toekomstbeelden van de schrijvers die hij las, en een die hij uiteindelijk ook inderdaad zag ontstaan.

Hij verruilde zijn cynisme echter voor liefde, zo vat hij het zelf samen.

Ook vertelt hij hoe hij de door hem geproduceerde artiesten liet zingen en waarom hij dat bij dit album ook bij zichzelf toepaste.

Hoewel hij een paar optredens gaat doen in Nashville, heeft hij nog altijd reserves bij op het podium staan, ook doordat hij kunst heel lang zag als een manier om bewustzijn te creëren.

Ook heeft de 76-jarige Burnett het uitgebreid over zijn toekomstplannen, onder meer met Ringo Starr, en over de Ionic-muziekdrager:

https://variety.com/2024/music/news/t-bone-burnett-solo-album-other-side-interview-producer-1235992637

Eerdere berichten over T-Bone Burnett vind je in de categorie nieuws.

Mijn recensie van Ilse Delanges ‘Gravel and Dust’ vind je in de categorie recensies roots.