Het heeft er alle schijn van, dat Cate Blanchett’s nieuwe film vernoemd is naar Fleetwood Mac’s succesalbum ‘Rumours’.

Dat komt doordat Galen Johnson, een van de drie regisseurs, overeenkomsten zag tussend e omstandigheden waarin dat album werd opgenomen en de plot van de film.

Het verhaal achter het album is bekend: zo ongeveer alle bandleden hadden tijdens de zich moeizaam voortslepende opnamesessies relaties met elkaar die uiteen vielen of hadden die eerder gehad, terwijl er ook nog een keur aan verslavingen aan de orde was.

De film gaat dan weer over de leiders van de G7-landen die bijeenkomen voor het opstellen van een gezamenlijke verklaring over allerlei wereldwijde crises, maar door een tamelijk onwaarschijnlijke samenloop van omstandigheden terecht komen in de bossen rond het luxueuze buiten waar zij zouden confereren. Die worden bevolkt door wezens die regelrecht uit een klassieke horrorfilm komen en uit zijn op de regeringsleiders, terwijl er zich tussen hen ook nog allerlei liefdesaffaires afspelen.

Daardoor verandert hun gedrag uiteraard en doen zij dus dingen die moeilijk verenigbaar zijn met hun status en het beeld dat het publiek van hen heeft.

De diverse samenvattingen van de plot in de geschreven pers maken van Fleetwood Mac’s opnameproces overigens een voorbeeldig verlopen schoolreisje van een kleuterklas naar een speeltuin met een glaasje limonade en een zakje chips als grootste uitspattingen…

Eerdere berichten over Fleetwood Mac vind je in de categorie nieuws.

De recensie van het onverkrijgbaar geachte, maar desondanks te koop zijnde album Buckingham Nicks vind je in de categorie recensies singer-songwriter.