De kinderen van Robbie Robertson hebben een proces aangespannen tegen de weduwe van Robbie Robertson,.

Deze Janet Zuccarini, de oprichtster en ceo van de Gusto 54 restaurantgroep, was pas een paar maanden voor Robertson’s dood met hem getrouwd.

De twee hadden al een relatie sinds 2017, al scheelden ze een kleine 25 jaar in leeftijd.

Alexandra, Delphine en Sebastian Robertson stellen dat het hun vaders bedoeling was dat zij

vijftig procent zouden erven van het huis in Beverly Hills dat Zuccarini en hij in 2021 gezamenlijk van David Geffen kochten voor zes miljoen dollar (miljoen euro).

Zij zouden dan ook mogen beslissen of zij die helft aan Zuccarini wilden verkopen, haar wilden uitkopen  of het samen met haar verkopen.

Zuccarini stelt dan weer dat zij  het recht heeft in het huis te wonen tot haar dood en dat Robertson’s kinderen de hypotheek moeten betalen, net als onroerendgoedbelasting, de verzekeringen en de helft van de onderhoudskosten.

Volgens de kinderen heeft Zuccarini Robertson documenten laten tekenen toen hij niet meer in staat was deze te begrijpen, want na 2022 zou hij nooit meer helemaal hersteld zijn van een operatie en zou hij als gevolg daarvan ook opiaten, thc en antidepressiva hebben gebuikt.

Die zouden bekend staan om het veroorzaken van verwarring, hallucinaties, depressie, geheugenverlies en dissociatie.

Opvallend detail is dat Robertson en zijn vrouw maar een paar maanden voor zijn overlijden in augustus 2023 een nieuwe bepaling opnamen: als een van hen overleed, zou uit de nalatenschap de helft van de hypotheek worden betaald…


Eerdere berichten over Robbie Robertson vind je in de categorieën nieuws, rootsmuziek op radio, tv en internet, Dossier Ook al dood en De rode draad.