Voor wie de kleine lettertjes leest van platenhoezen en cd-boekjes van albums die sinds de jaren zeventig uitkwamen, is Lee Sklar een vaste waarde, maar de bassist werkte altijd in de schaduw van de groten die hij diende, al is hij velen van hen opvallend trouw.

Zo was hij jaren de bassist van James Taylor, Jackson Browne en later van Phil Collins, met wie hij al zo’n veertig jaar werkt.

Ook maakt hij deel uit van The Immediate Family, de groep sessiemuzikanten die ook zelf albums maken en optreden: drummer Russ Kunkel, gitaristen Danny Kotchmar en Waddy Wachtel en een relatieve nieuwkomer, zanger-gitarist Steve Postell.

Eerder gingen ze door het leven onder de naam The Section, terwijl velen hen ook The Mellow Mafia noemden, zo hun dienende speelstijl  en hun alomtegenwoordigheid tegelijkertijd bespottend.

Over hen maakte regisseur Denny Tedesco een documentaire, ‘The Immediate Family’, nadat hij al eerder een soortgelijke film had gemaakt over The Wrecking Crew, een soortgelijke groep sessiemuzikanten uit de jaren zestig met daarin onder anderen pianist Leon Russell en zijn vader, gitarist Tommy Tedesco:

https://immediatefamilyfilm.com/abouttheband.php

Sklar werd geïnterviewd naar aanleiding van het uitkomen van de documentaire over The Section op DVD en Blu-Ray en vertelt interessante dingen over de opnamen voor Jackson Browne’s tijdens een tournee in hotelkamers, in de toerbus en op het podium opgenomen en destijds nieuwe songs die ‘Running On Empty’ zouden vormen, over de reden waarom hij als niet-drinker alcohol helemaal afzwoer en over zijn relatie met Phil Collins, die veel verder gaat dan met hem opnemen en toeren:

https://ultimateclassicrock.com/jackson-browne-running-on-empty-interview-2024

Een eerder bericht over de documentaire ‘The Immediate Family’ vind je in de categorie nieuws.