Van Torgeir Waldemar kwam nog maar recent ‘At The Opera’ uit, zijn even sfeervolle als overdonderende livealbum.

Nu is alweer de release van zijn volgende album aangekondigd: op 6 september komt ‘Mercy’ uit, een album dat Waldemar opnam met als enige andere muzikant de in Oslo wonende Amerikaan Michael Barrett Donovan op viool en als achtergrondzanger.

‘Mercy’ moet de muzikale tegenhanger worden van Waldemar’s album ‘Love’, dat in 2020 verscheen: waar hij op dat album spoor op spoor stapelde tot soms wel vierhonderd, nam hij zijn elf nieuwe songs niet alleen slechts met de violist van Buster Sledge op, ook deed hij dat live in de studio.

Waldermar zegt daar zelf over: ‘ Mercy is the companion to Love. The two of them go together as yin and yang in an inseperable kinship. As the Old and the New testament. As hate and love. Day and night, sun and moon. And last but not least, as good and evil. It’s about what we as humans struggle with. What we’re confronted with every single day.’

de tracklist:

1.  Where to Throw My Shadow
2.  Dover
3.  Traces of Lust
4.  For No Reason at All
5.  Death Crept Upon Me
6.  The Road to Evermore
7.  Vibration of Strings
8.  Cracking Lacquer
9.  Bigger Wave
10. The Way You Make Me Feel
11.  Remedy Pt. II

Inmiddels kun je een eerste indrukkrijgen, want ‘The Way You Make Me Feel’ is al uit:

In het najaar komt Waldemar ook voor optredens naar Nederland en België. Voorlopig zijn dat er slechts twee, maar het zou me niet verbazen als dat er meer worden:

19 oktober, Ramblin’ Roots Festival, Utrecht

26 november, Zeepziederij, Bree

Mijn recensie van ‘At The Opera’ vind je in de categorie recensies roots.