In een nog niet gepubliceerd boek laat Donald Trump zich uit over het uiterlijk van fenomeen Taylor Swift, over haar politieke opvattingen én over haar muziek.

In het op 18 juni verschijnende ‘Apprentice In Wonderland: How Donald Trump And Mark Burnett Took America Through The Looking Glass’ poneert hij zoals gewoonlijk weer stevige meningen die hij nauwelijks of niet staaft met argumenten.

Wel stelt hij Swift ter discussie volgens het beproefde recept van twijfel zaaien om iemands geloofwaardigheid te ondermijnen.

Zo zegt hij in dat vraaggesprek in dat boek: ‘I think she’s beautiful – very beautiful! I find her very beautiful.’, alsof iemand daarop zat te wachten na al de misselijkmakende verhalen over zijn gedrag tegenover vrouwen en de daaruit voortvloeiende veroordelingen.

Ook probeert hij een bom te leggen onder haar populariteit met deze vragen, daarmee haar oprechtheid in twijfel trekkend: ‘She is liberal, or is that just an act? She’s legitimately liberal? It’s not an act? It surprises me that a country star can be successful being liberal.’

Het blijft een gotspe dat Trump vragen durft te stellen over iemands principes, juist doordat de man geen enkel algemeen geldend principe heiligt.

Over haar muziek weet hij dan weer niets te vertellen: ‘Don’t know it well.’ Dat laatste klop dan weer wel, want Swift heeft al geen countryalbum meer gemaakt sinds 2012 en pas daarna uitgegroeid tot de wereldster die zij is met haar moderne versie van popmuziek voor meisjes.

Het Amerikaanse ‘Variety’ publiceerde alvast een gedeelte en dat is geen wonder, want de schrijver van het boek is een van de hoofdredacteuren van dat blad:

https://variety.com/2024/tv/news/donald-trump-taylor-swift-beautiful-liberal-apprentice-1236030425/

‘Apprentice In Wonderland: How Donald Trump And Mark Burnett Took America Through The Looking Glass’ verschijnt op 18 juni bij HarperCollins.

Eerdere berichten over Taylor Swift vind je in de categorie nieuws.

Berichten met Donald Trump in een of andere hoofdrol vind je in de categorie Dossier Politiek en popmuziek.