Van The Deslondes is een eerste single verschenen van hun album ‘Roll It Out’.

‘Take Me Back’ is een feestelijk swingend nummer met rock ‘n’ roll-invloeden én meeslepende meerstemmige zang, een van de karakteristieken van de vijfmansgroep uit New Orleans.

De clip ervan bevat ook beelden uit het begin van de groep, zo’n twintig jaar geleden:

www.youtube.com/watch?v=HjVeBavoBnM

‘Roll It Out’ is de opvolger van ‘Ways & Means’ uit 2022. Dat was een zeer rootsy album en een reuzenstap vergeleken met hun naamloze debuut en ‘Hurry Home’.

Daarna brachten zangers-gitaristen Sam Doores en Riley Downing beiden een soloalbum uit, terwijl de groep enkele jaren op non-actief stond, al ontbonden ze de band niet officieel.

Op ‘Ways & Means’ hadden The Deslondes muzikaal raakvlakken met The Band, is die vergelijking tegelijk net zo ongelukkig en onterecht vanwege de muzikaal zware last die dat op de schouders van de groep legt.

Overeenkomsten met New Orleans-funk waren er op ‘Ways & Means’ en de albums daarvoor  echter juist weer niet.

Bijzonder is ook dat ook drummer Cameron Snyder, bassist Dan Cutler en pedal steel-gitarist en violist John James Tourville nummers schrijven én zingen. Dat is in ieder geval een ander raakvlak met The Band.

‘Roll It Out’ komt uit op 6 september en bevat veertien nummers: dertien van de diverse groepsleden en een cover van JJ Cale’s ‘Drifters Life, destijds een akoestisch miniatuurtje.

de tracklist:

1   Hold On Liza
2   Take Me Back
3   Lies I’ve Told
4   I’ll Do It
5   Junction
6   Find The Ground
7   Pour Another Round
8   Who Really Loses
9   Old Plank Road
10 On Parade
11 Go Out Tonight
12 Price Of Love
13 Line To Go
14 Drifter’s Wife