Er is via een veilingsite een gesigneerd exemplaar van John lennon’s vijfd een laatste soloalbum ‘Double Fantasy’ te koop.

Moments in Time heeft als minimumbedrag 54.000 gevraagd (ruim 50.000 euro).

‘Double Fantasy’ kwam zo’n drie weken voor de moord op Lennon uit, maar werd pas goed gevonden nadat Mark Chapman Lennon voor zijn appartement op straat had doodgeschoten.

Toen kreeg het album een Grammy in de categorie Album of the Year, terwijl openingsnummer en single ‘Starting Over’ toch een verschrikkelijke draak is die nog slechts het begin is van nog veel meer ellende.

Uiteraard staat het elke artiest vrij de muziek te maken die hij wil, al werd Neil Young daarvoor ooit door zijn platenlabel voor de rechter gedaagd: hij zou muziek maken die te weinig Neil Young-elementen zou bevatten.

Lennon verkwanselt op het album echter definitief zijn eigen geloofwaardigheid én muzikale erfenis door de ideeënarmoede, de gelikte middle-of-the-road-productie en ook door de werkelijk tenenkrommende songs waarin Yoko Ono zingt. Die zijn het overtuigende bewijs van het feit dat liefde niet alleen blind maakt, maar ook doof.

Ook voor schandaaljagers is er een reden de lp te kopen: de vingerafdrukken van Chapman zijn nog duidelijk zichtbaar, want het gaat om het exemplaar dat Chapman aan Lennon aanbood om het te laten signeren.

Wie desondanks de verleiding niet kan weerstaan dat exemplaar te bezitten, kan hier alle details lezen.

Zo blijkt de lp uit het bezit van een privéverzamelaar te komen:

Eerdere berichten over John Lennon vind je in de categorie nieuws.