Tijdens zijn optreden op 14 juni in het Duitse Leipzig is Rod Stewart uitgejouwd toen hij tijdens zijn optreden steun betuigde aan de Oekraïense president Volodymyr Zelenski.

Stewart heeft zich sinds de Russische inval in Oekraïne in 2022 in het openbaar altijd duidelijk steun betuigd aan het aangevallen land en liet dan ook een grote Oekraïense vlag projecteren op het achterdoek en onmiddellijk daarna een al even groot portret van Zelensky. Hij draaide zich daarheen om zwijgend voor de Oekraïense president te salueren.

In de zaal ontstond op dat moment rumoer dat uitmondde in een vrij massaal boegeroep, al is het op basis van de met een mobiele telefoon gemaakte beelden moeilijk uit te maken, hoe massaal dat protest was.

Stewart leek niet te verblikken of te verblozen en zette zijn ‘Rhythm of the Heart’ in, een nummer dat hij een anti-oorlogssong noemt en dat hij ook bij eerdere concerten heeft opgedragen aan het Oekraïense volk.

In een daarna door Stewart uitgegeven verklaring verklaart hij nogmaals zijn steun aan Oekraïne en onderstreept hij die ook door een aantal voorbeelden te geven van zijn praktische idealisme, waarin hij ook uitgesproken is over de Russische president Poetin:

www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news/rod-stewart-booed-ukraine-zelensky-leipzig-b2564340.html

Eerdere berichten over Rod Stewart vind je in de categorie nieuws.