Yoko One en Seam Lennon hebben een exemplaar van een ‘limited edition’ geschonken aan  Strawberry Field, een onderdeel van het Engelse Leger des Heils.

Het gaat om een acetaat, een plaat die die direct is geperst van een master en dardoor een hoge geluidskwaliteit heeft, al slijt hij wel snel bij het afspelen ervan.

Op de single staan slechts twee songs: ‘Give Peace a  Chance’ en ‘Remember Love’ en er bestaan maar vijftig exemplaren van. Bovendien werden ze voorzien van Ono’s handtekening, al werd die erop gedrukt.

De andere 49 exemplaren werden door Ono en Sean Lennon aan allerlei liefdadigheidsorganisaties gegeven om ze te veilen en zo geld binnen te halen voor het ‘Step to Work’-programma van het Leger des Heils, een programma voor mensen die moeite hebben met het vinden van werk.

Oorspronkelijk kwam deze single uit op 4 juli 1969.

De plaat wordt een van de items op een tentoonstelling waar ook de piano te zien zal zijn waarop Lennon ‘Strawberry Fields’ componeerde.

De inspiratie van die Beatles-klassieker ontleende hij aan zijn jeugd, toen hij veel speelde op de het terrein van het door het Leger des Heils bestuurde weeshuis van die naam in Liverpool:

 www.bbc.com/news/articles/crggpm478rxo

Eerdere berichten over John Lennon vind je in de categorie nieuws.