In een interview met Mojo doet Fleetwood Mac-boegbeeld Stevie Nicks een paar paradoxale uitspraken.

Hoewel veel nieuwssites en kranten melden dat Nicks zegt dat een hereniging van Fleetwood Mac onmogelijk is na de dood van Christine McVie, zegt ze verrassend genoeg ook nog iets heel anders.

Na te hebben stilgestaan bij McVie’s onverwachte dood en het gemis, zegt ze namelijk dat ook in het geval van een ‘detente’ tussen haar Lindsey Buckingham diens gezondheid een hernieuwde samenwerking met hem in de weg zou kunnen staan: ‘It’s not for me to say, but I’m not sure if Lindsey could do the kind of touring that Fleetwood Mac does, where you go out for a year and half. It’s so demanding.’

Tegelijkertijd zegt ze echter ook, dat ze juist dat ze bevrijd is van Fleetwood Mac, waardoor ze ook haar eigen nummers uit dat tijdperk nu kan spelen tijdens haar solotournee.

Of dat bij de openbare onderhandelingen hoort die voorafgaan aan een mogelijke reünie met Buckingham, John McVie en Mick Fletwood laat zich ook door Fleetwood Mac-watchers vooralsnog moeilijk duiden.

Het gebruik van ‘detente’ is op zich ook al veelzeggend, want meestal gebruiken we dat om de periode aan te geven dat er verminderde spanning optreedt tussen vijandelijke staten die potentieel met elkaar in conflict zouden kunnen komen, zoals bijvoorbeeld tussen het Westen en het Warschaupact tussen halverwege de jaren zestig en het eind van de jaren zeventig.

Anderzijds zijn Nicks en Buckingham wel grootmachten in de pop en zal Nicks zich ondaks haar imago van excentrieke toverfee daarvan ook wel bewust zijn.

Het is nu dan maar weer afwachten of Buckingham het signaal ook zo interpreteert. Ik wacht verklaringen over zijn fitheid dan ook met spanning af….

 www.mojo4music.com/articles/stories/stevie-nicks-christine-mcvie

Eerdere berichten over Stevie Nicks en de soap die Fleetwood Mac heet, vind je in de categorie Nieuws.

Mijn recensie van het onverkrijgbaar geachte, maar desondanks te koop zijnde album Buckingham Nicks vind je in de categorie recensies singer-songwriter.