Warner Brothers Music is verwikkeld in een rechtszaak die is aangespannen door filmmaker Martyn Atkins.

Atkins beschuldigt het bedrijf ervan zjn beeldmateriaal te hebben gebruikt in de documentaire ‘Somewhere You Feel Free’ uit 2021.

Het gaat om 45 minuten film die Atkins schoot in de jaren negentig en waarvoor hij geen enkele vergoeding kreeg, terwijl hij de beelden niet alleen filmde, maar ook het copyright erop bezit.

Voor het effect gaat Atkins de grote woorden in de aanklacht niet uit de weg: het gaat om het gebruik van  ‘a shocking 45 minutes’ waarvoor hij niet werd ‘compensated in any manner for the Film’s unauthorized, brazen exploitation of the Atkins created and owns.’.

‘Somewhere You Feel free’gaat over de tot standkoming van Tom Petty’s soloalbum uit 1994.

Daarin zitten veel beelden die Atkins zou hebben geschoten tijdens de opnemen voor dat album, wnt hij was in dienst van Petty als art director.

Petty en hij zouden dat hebben gedaan om er een documentaire van te maken, inderdaad.

Na Petty’s dood zou een van Petty’s dochters hem hebben beloofd dat hij een documentaire zou mogen regisseren en daarom deelde hij dus zijn materiaal.

Dat was een opzetje om aan die beelden te kunnen komen, zo stelt Atkins in de aanklacht, en vervolgens werd hij buitenspel gezet: hem werd niet verteld at zijn beelden zouden worden gebruikt, noch werd daarvoor zijn toestemming gevraagd.

Atkins kwam daar pas achter toen hij de documentaire zag en daarom eist hij niet alleen schadevergoeding, maar ook de teruggave van zijn beeld- en geluidsmateriaal.

Eerdere berichten over Tom Petty vind je in de categorieën nieuws, rootsmuziek op radio, tv n internet, Dossier Politiek en popmuziek en Dossier Ook al dood….