Van bassist Bill Wyman komt een nieuw album uit.

‘Drive My Car’ is zijn negende sinds hij ooit de Rolling Stones verliet en komt uit op 9 augustus.

Het album gaat op lp tien nummers tellen, maar op cd en digitaal worden het er twaalf. Dat betekent dus twee bonusnummers om de verkoop van die vormen te stimuleren, terwijl dat een tijdje geleden nog gewoon was bij de vinylversie: het kan verkeren.

Die twee bonusnummers schreef hij zelf samen met respectievelijk Frank Stokes en Terry Taylor. Met de laatste schreef hij ook een van de tien reguliere songs. Ook schreef hij twee van de andere alleen.

Wyman schrijft daarover in een persbericht: ‘It’s not something I do every day, but sometimes I just see a guitar in the corner of the room, pick it up to play around and then something clicks into place.’

Hij nam zijn nieuwe album op in zijn eigen huisstudio met vaste kompanen als  gitarist Terry Taylor en drummer Paul Beavis.

Wyman covert onder meer Bob Dylan’s ‘Thunder On The Mountain’, Taj Mahal’s ‘Light Rain’, John Prine’s ‘Ain’t Hurtin’ Nobody’ en Chuck E. Weiss’’Two Tone Car’, maar verrassend genoeg ook twee songs van Hans Theessink, de fameuze Nederlandse blueszanger en -gitarist.

Wyman noemt hem vreemd genoeg  een voorbeeld van ‘new talents’, een kwalificatie die voor Theessink toch echt niet opgaat na een loopbaan van zo’n vijftig (!) jaar. Beide nummers komen bovendien van Theessinks ‘Journey On’, een album uit 1997. Dat is ook niet speciaal gisteren….

Wyman schrijft echter ook over hem: ‘I find his stuff really inspiring; he brings something new to the blues.’ En dat is dan weer een mooi compliment

Intussen is ‘Drive My Car’ te horen. Dat nummer schreef Wyman zelf, al is hij daarin zwaar schatplichtig aan JJ Cale:

www.youtube.com/watch?v=GhHIynXZST4&t=1s

de tracklist:

1 Thunder on the Mountain (Bob Dylan)

2 Drive my Car (Bill Wyman)

3 Bad News (Bill Wyman)

4 Storm Warning (Hans Theesink)

5 Light Rain (Taj Mahal)

6 Ain’t Hurtin’ Nobody (John Prine)

7 Rough Cut Diamond (Bill Wyman/ Terry Taylor)

8 Wings (Hans Theessink)

9 Two Tone Car (Chuck E. Weiss)

10 Fools Gold (Lloyd Jones)

bonustracks:

11 Sweet Baby (Bill Wyman/Frank Stokes)

12 Tell You a Secret (Bill Wyman/Terry Taylor)

Eerdere berichten over Bill Wyman vind je in de categorieën nieuws en muziekboeken.