Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen Jr. hebben zichzelf uitgeroepen tot Taylor Swift’s Ierse fanclub.

Voorafgaand aan haar drie optredens in Dublin hebben ze Swift bloemen gestuurd met op het kaartje: ‘Welcome back to our hometown… leave some of it standing?!!!!’

Of dat al genoeg was voor Swift om er melding van te maken op haar Instagramaccount, of dat het feit was dat de vier er allen hun namen onder hadden laten zetten, schrijft ze niet, maar dit wel: ‘Already feeling that Irish hospitality!! @U2 thanks for always being the classiest & the coolest.’

Dat leidt bijna onvermijdelijk tot de vraag of Swift in dit geval het gewone, enthousiaste meisje is dat ze uitstraalt te zijn en dus blij is met de aandacht die ze krijgt van een van de inderdaad meest iconische band van de pop, of dat ze de CEO is van een miljardenonderneming die zo haar imago bewaakt en versterkt.

Uiteraard geloof ik liever het eerste dan het tweede.

Voor hetzelfde geld wilde U2 zich overigens weer even onder de aandacht van het grote publiek brengen….

Eerdere berichten over Taylor Swift vind je in de categorieën nieuws, Dossier Popmuziek en politiek en Dossier Crisis in de popmuziek.

Veel eerdere berichten over U2 vind je uiteraard in de categorieën nieuws, dossier Politiek en popmuziek en rootsmuziek op radio, tv en internet.