Zoals al eerder gemeld, komt Jaap Boots’ nieuwe, vierde soloalbum uit op 6 september.

Inmiddels is niet alleen single ‘Carpe Diem’ uit, maar is ook de tracklist van ‘Wilde tulpen’ bekend.

Het album gaat dertien nummers tellen, waaronder in ieder geval een tekst uit zijn bundel ‘Bambalam, dertig rockgedichten’: ‘Ik kwam Bruce Springsteen tegen op de Albert Cuyp’. Daarin neemt Boots op zijn eigen weemoedige wijze afscheid van Springsteen, terwijl hij hem juist tegenkomt.

Boots schreef op een na alle nummers zelf: hij hertaalde hij een songs van Nick Cave’s ‘Into My Arms’ als ‘Diep in ons hart’. Cave is een van Boots’ andere muzikale helden en aan hem wijdde hij dan ook ook een van zijn rockgedichten onder de veelzeggende titel ‘Koning Cave’.

Boots speelde akoestische gitaar en mondharmonica en zong uiteraard heel ingehouden de longen uit zijn lijf, al zijn het titelnummer en ‘Pluto’ instrumentals.

Producer Marg van Eenbergen speelde piano, orgel, glockenspiel en mellotron, terwijl gastmuzikanten meededen: bassist en gitarist Peter Asselbergs en pianist Mischa de Vos.

de tracklist:

Alleen jij weet wie ik ben

Kus me

Lagelandenblues

Voorbij

Wilde tulpen

Carpe diem

Wil je

Diep in ons hart

Donkere wolken

De zanger

Mist in Amsterdam

Ik kwam Bruce Springsteen tegen op de Albert Cuyp

Pluto

Ergens op de wereld

De video van ‘Carpe Diem’ vind je hier:

Andere berichten over Jaap Boots vind je in de categorieën Concerttips, Rootsmuziek op radio, tv en internet, Andere rootsradio en De rode draad.

De recensie van ‘Terug naar zee’ vind je in de categorie Recensies roots en Kippenvels liveoptredens.

Mijn als eerbetoon aan Boots in zijn stijl geschreven recensie van ‘Bambalam, 30 rockgedichten’ vind je natuurlijk in de categorie Muziekboeken.