Bob Dylan heeft het uitkomen aangekondigd van ‘The 1974 Live Recordings’-box.

Het gaat daarbij om 27 cd’s die opgeteld 431 songs bevatten. Dat zijn de songs die hij dat jaar speelde toen hij  met The Band op tournee was. Dat was zijn eerste tournee in acht jaar tijd en de eerste keer in tien jaar tijd dat hij weer met The Band op het podium stond.

Het monstrueuze geheel komt uit op 20 september en bevat maar liefst 417 versies van songs die niet eerder uitkwamen, opnieuw gemixte opnamen en liner notes van de hand van journalist en recensent Elizabeth Nelson.

Als voorafje heeft label Columbia alvast ‘Forever Young’ uitgebracht zoals Dylan en The Band dat speelden op 9 februari 1974 speelden in het Seattle Center Coliseum tijdens een concert overdag:

Het juichende persbericht en de complete track list kun je nalezen via:

http://www.bobdylan.com/news/the-1974-live-recordings-to-be-released-on-september-20

Voor iets minder draagkrachtige fans gaat Jack White’s Third Man Records ‘The 1974 Live Recordings – The Missing Songs From ‘Before The Flood’ uitbrengen.

Dat is een slechts drie lp’s tellend boxje met door Dylan persoonlijk geselecteerde songs die niet op het oorspronkelijke live-album stonden.

Dat is misschien een schrale troost, maar scheelt wel in de portemonnee…

Eerdere berichten over Dylan vind je in de categorieën nieuws, Dossier Crisis in de platenindustrie en rootsmuziek op radio, tv en internet en Dossier Ook al dood…