Geruchten willen dat de fameuze Record Plant-studio’s in Los Angeles dicht gaan.

De oorzaak zou  zijn dat  er tegenwoordig veel minder behoefte is aan grote studio’s, doordat opnames vrijwel overal kunnen plaatsvinden met de apparatuur van tegenwoordig.

Als de Record Plant sluit, gaat er om minstens twee redenen een monument verloren: niet alleen was het een van de eerste studio’s die het opnemende muzikanten naar de zin maakte met allerlei nooit eerder vertoonde luxevoorzieningen. Die liepen naar verluidt uiteen van flipperkasten via een sauna tot bondagespeeltjes en spiegelplafonds, ook werden er (daardoor) klassiekers opgenomen door de popadel van destijds: Fleetwood Mac nam er ‘Rumours’ op, Stevie Wonder ‘Songs in the Key of Life’, Paul McCartney and Wings grappig genoeg ‘London Town’, maar John Lennon juist weer ‘Rock ‘n’ Roll’ en de Eagles ‘Hotel California’.

Dat gebeurde overigens op een ander adres dan het huidige, want de studio verhuisde in 1985 al eens naar een andere locatie. Ook die had toen al een mooie reputatie, want dat was de Radio recorders Annex, een studio waar onder anderen Elvis Presley al songs had opgenomen: