Tijdens de partijconventie van de Republikeinse partij speelde huisband Sixwire hun versie van de Steely Dan-klassieker ‘Reelin’ in the Years’.

Dat was tot het ongenoegen van Donald Fagen, die zijn gevoelens uitte via de facebookpagina van de groep én zijn persoonlijke pagina.

Hij deed dat op de voor hem kenmerkende ironische wijze: ‘Hey! Sixwire: If you want to play our music, how about playing ‘The Man in the Tin Foil Hat’?’

Dat is een song die Fagen en Todd Rundgren samen schreven en die Rundgren tijdens de ambtsperiode van Donald Trump in 2017 op zijn album ‘White Knight’ zette.

Door het gebruik van een drummachine en het wat ielige geluid is het duidelijk hoorbaar dat de twee er samen gezellig aan hebben zitten knutselen, maar muzikaal is het heel karakteristiek voor de sluwe, jazzy muziek die Fagen bijvoorbeeld op ‘Sunken Condos’ zette.

De in het filmpje gemonteerde beelden zagen van dik hout planken, maar Fagen’s even romige als verleidelijke zang en de tekst blijven ook zeven jaar na dato onweerstaanbaar én actueel:

Eerdere berichten over Donald Fagen en Steely Dan vind je in de categorieën Nieuws, Concerttips, Dossier: Ook al dood.

Mijn recensies van zijn ‘Sunken Condos’ vind je in de categorie recensies jazz en die van ‘Steely Dan Northeast Corridor – Steely Dan live!’ en ‘Donald Fagen – The Nightfy live’ vind je in de categorie recensies rock.