In een interview met Prog Magazine heeft gitarist David Gilmour zijn voor 6 september aangekondigde album ‘Luck and Strange’ zij beste genoemd sinds Pink Floyd’s ‘Dark Side of the Moon’ uit 1973.

Daarbij kun je je kanttekeningen zetten op basis van de verschenen nummers ‘The Piper’s Call’ en ‘Between Two Points’, helemaal doordat dat laatste nummer een cover is van de Montgolfier Brothers.

Van een meesterwerk mag je toch verwachten dat de artiest het zelf schept, in welke discipline de kunstenaar ook actief is.

Het is wel goed nieuws voor de vele fans, die zich ook nog kunnen verheugen over het feit dat Gilmour na zijn erbij horende optredens snel met dezelfde muzikanten de studio in wil om een opvolger op te nemen.

Hij voelt zich onderdeel an een team in plaats van een soloartiest, iets waarvoor hij zegt niet gekozen te hebben:

https://www.guitarworld.com/news/david-gilmour-luck-and-strange-dark-side-of-the-moon-comparisons

Na het uitkomen van zijn nieuwe kunnen zijn fans hem in diverse landen zien, maar andere zullen er wel een eind voor moeten reizen: Gilmour treedt op in Italië, Engeland en zowel een de Amerikaanse west- als oostkust.

Dat doet hij als meer oudere popsterren steeds een aantal keren achter elkaar: in Rome geeft hij zes concerten, net als in Londen, in Los Angeles drie en in New York vier:

27 t/m 29 september een 1 t/m 3 oktober: Circus Maximus, Rome 

9 t/m 15 oktober: Royal Albert Hall, Londen

29 t/m 31 oktober: Hollywood Bowl, Los Angeles


4 t/m 5 en 9 november; Madison square Garden, New York

 

Eerdere berichten over David Gilmour vind je in de categorie nieuws.