De fameuze opnamestudio Caribou Ranch is te koop, of eigenlijk: het hele complex dat Caribou Ranch heet wordt door de eigenaar van de hand gedaan.

Het bestaat namelijk uit veel meer dan alleen de studio: het terrein is ongeveer 1700 acres groot (688 hectare) en daarop staan een woonhuis, twee paardenstallen, vijf gastenverblijven en nog een huis met zes kamers en twee badkamers.

Het hoofdhuis is op zijn minst ruim opgezet met drie slaapkamers, twee badkamers en een kelder onder het huis.

De gastenverblijven variëren in grootte van 554 tot 3126 vierkante voet, ofwel van 169 tot 953 vierkante meter.

Op het terrein verbleven in het verleden allerlei pop- en rocksterren tijdens het opnemen van hun albums en in de studio druipt de popgeschiedenis van de muren: Chicago nam er maar liefst drie albums op en Elton John ook, waarvan hij het eerste in 1974 een ‘Caribou’ noemde.

Ook onder anderen Joe Walsh, Steely Dan, Tom Petty, Frank Zappa, Stevie Wonder, Manassas, Peter Frampton, Stevie Nicks en U2 namen er op.

Het complex ligt ongeveer een half uur per auto bij het Rocky Mountain National Park en is te koop voor 48, 5 miljoen dollar (44 miljoen euro).

Als de 119 foto’s en een video van meer dan vijf minuten met rustgevend bedoelde, maar hemeltergende achtergrondmuziek niet genoeg zijn om je over te halen, is ook het dorp Nederland er vlakbij.

De studio zelf komt trouwens helemaal niet in beeld, dus het kan ook dat die er inmiddels al uit gesloopt was…

aanvulling: De studio blijkt al in 1985 te zijn vernield door een brand, waarbij vooral de ‘control room’ werd getroffen. Hij werd niet meer herbouwd en de opnameapparatuur is nu gedeeltelijk te zien in de Colorado Hall of Fame.