Queen-gitarist en dassenliefhebber Brian May heeft een documentaire gemaakt over zijn strijd tegen tuberculose onder dassen op het Engelse platteland.

May zet zich al jaren in voor de das en is een verklaard en fel tegenstander van het doden van hier dier om de onder de soort heersende tuberculose te bestrijden en zo het Engelse vee dan weer te beschermen.

‘Brian May: the Badgers, the Farmers and Me’ wordt uitgezonden op 23 augustus as. op BBC2 om negen uur ’s avonds Engelse tijd.

Daarbij vindt May de Britse boeren vooralsnog niet aan zijn kant, want die maken zich begrijpelijkerwijs meer zorgen om hun vee dan om de dassen.

Hij hoopt overigens de Engelse boerengemeenschap met die documentaire ervan te kunnen overtuigen dat het doden van dassen niet nodig is om die ziekte uit te roeien.

In een interview met de Radio Times blijkt, dat hij nogal hoge verwachtingen heeft van zijn film: ‘It will outrage viewers more than anything since the Post Office scandal was revealed’  schreef hij onder meer en dat betekent in ieder geval in het Verenigd Koninkrijk heel wat, want daar werden veel beheerders van postkantoren door rechters veroordeeld vanwege het verduisteren van geld tussen 1999 en 2015, terwijl uiteindelijk bleek dat een falend automatiseringssysteem daaraan ten grondslag lag, terwijl de fabrikant op de hoogte was van de gebreken van het systeem.

Een aantal ‘subpostmasters’ kwam in de gevangenis terecht, anderen gingen persoonlijk failliet vanwege het terugvorderen van het door hen ‘verduisterde’ geld, een aantal huwelijken liep erdoor op de klippen en sommigen pleegden ten gevolge van hun verdenking zelfmoord:

https://www.radiotimes.com/tv/documentaries/brian-may-badger-cull-feature

Eerdere berichten over Brian May vind je in de categorie nieuws, ook die over zijn dassenliefde.