Van de Amerikaanse singer-songwriter Emily Hden Lee is een eerste nummer uit. ‘Cowboy’ loopt vooruit op haar debuutalbum ‘The Woman I Would Be’, dat op 20 september as. verschijnt.

Haden Lee wilde eigenlijk operazangeres worden, maar kon daarin haar draai niet vinden, zong in een koor en een a capellagroep tijdens haar studie en begon pas songs te schrijven tijdens haar laatste studiejaar.

Met een jeugd waarin haar ouders Crosby, Stills & Nash, Bonnie Raitt, Sheryl Crow, Miles Davis en Led Zeppelin draaiden en ze zelf de Dixie Chicks, Patti Griffin, Allison Krauss en Eva Cassidy ontdekte waren er invloeden genoeg.

Het overlijden van haar vader en niet veel later van haar broer resulteerden na enkele jaren in dertien autobiografische songs, waarin folk, singer-songwriter, stilte en melancholie om voorrang vechten.

Het album werd geproduceerd door de uit Chicago afkomstige singer-songwriter Steve Dawson en Emily Haden Lee’s achtgenoot, Alex Lee.

De drie kozen voor een geluid waarin akoestische en een spaarzame elektrische gitaar haar zang inkleuren, maar niet overheersen. Dawson speelde ook nog bijna onhoorbaar bas, lapsteel en harmonium, terwijl er ook nog een harmonica te horen is.

Het nummer is meer dan veelbelovend, als het kenmerkend is voor het niveau van ‘The Woman I Would Be’:

https://www.emilyhadenlee.com/music