Dat Queen-gitarist Brian May een groot fan is van de das, is inmiddels voldoende bekend. Dat hij in een door hem gemaakte BBC-documentaire plette voor een andere aanpak van het bestrijden van het door dat dier verspreide variant van tuberculose, is dat wellicht ook.

Als gevolg daarvan moet namelijk elke besmette koe worden afgemaakt en dat leidt onder boeren tot grote woede en wanhoop, zodat zij voor een felle bestrijding van het dier pleiten: zij willen dat dassen worden gedood ter voorkoming van de verspreiding van bTB, ofwel rundertuberculose.

Dat may in zijn ‘The Badgers, The Farmers and Me’ zegt een alternatieve oplossing van dat probleem te hebben zonder dassen te hoeven doden, wekt niet alleen woede en onbegrip bij boeren, maar ook bij burgers en buitenlui.

De bekendste van het in Jeremy Clarkson, vooral bekend als het gezicht van Top Gear, het programma waarin auto’s worden gemolesteerd onder het mom ze te testen.

Clarkson blijkt aan zijn sloperswerkzaamheden een contract te hebben overgehouden met Amazon Prime Video voor een intussen buitengewoon populaire serie over een boerderij en heeft er dus ook een mening over, net als May trouwens, die daarvoor in ieder geval niet heeft doorgeleerd.

Al eerder bleek dat hij niet voor diplomaat in de wieg was gelegd en dat blijkt ook in dit geval: dassen moeten ‘op hun kop geslagen worden met een hamer’, doordat ze geen ‘leuke dieren’ zijn. Zijn moraal: ‘’Don’t get fooled by Brian May. ‘

May houdt intussen de hoop dat hij Clarkson zal kunnen overtuigen:

https://www.gbnews.com/celebrity/brian-may-jeremy-clarkson-feud-badger-cull

Eerdere berichten over Brian May met of zonder dassen vind je in de categorie nieuws.