Na de speech waarin gouverneur van Minnesota Tim Walz zijn nominatie als kandidaat voor het vicepresidentschap accepteerde, schalde Neil Young’s elektrische versie van ‘Rockin’ in the Free World’ door de speakers.

Die duidelijk minder intrigerende rocksong van Young’s album ‘Freedom’ hoort blijkbaar niet alleen tot Walz’ favorieten, maar Young had zijn campagneteam ook toestemming verleend om het nummer te draaien.

Dat staat in schril contrast met 2015 én 2019, toen Young de toenmalige presidentskandidaat Donald Trump het gebruik ervan tijdens campagnebijeenkomsten verbood: Young bekent daardoor duidelijk partij bij deze verkiezingen.

Na het zeer overtuigende slot van Walz’ opzwepende speech is het nummer bijna niet te horen door de orkaan aan toejuichingen die op zijn woorden volgt…

Eerdere berichten over Neil Young met en zonder Crazy Horse vind je terug in de categorieën nieuws en Dossier Politiek en popmuziek.

Mijn recensies van ‘Colorado’ en ‘Early Daze’ vind je in de categorie recensies rock, die van ‘Homegrown’ in recensies singer-songwriter.