De Foo Fighters hebben laten weten, dat ze geen toestemming hebben gegeven voor het gebruik van hun song ‘My Hero’ tijdens een campagnebijeenkomst van Donald Trump op vrijdag 23 augustus jl.

Dat gebeurde op het moment dat Robert Kennedy Jr. het podium opkwam om Trump zij steun te betuigen kort nadat hij zijn eigen campagne had opgeschort.

Overigens tweette deze Kennedy, die blijkbaar alleen zijn initialen deelt met zijn beroemde oom,  nog in oktober van 2023 dat hij Trump nooit van zijn leven zou steunen, doordat hun standpunten te veel uiteenliepen, mar dit terzijde.

Een fan vroeg de groep ernaar en het antwoord was ondubbelzinnig: niet alleen was de band niet om toestemming gevraagd, ze zouden die ook niet hebben gegeven.

Ook werden ‘de juiste acties’ ondernomen om herhaling te voorkomen en zouden eventuele royalties die het gevolg waren van het gebruik worden gestort in de campagnekas van Kamala Harris en Tim Walz, de democratische kandidaten.

Eerdere berichten over de Foo Fighters vind je in de categorie nieuws.

Berichten over artiesten die protesteren tegen het gebruik van hun songs door allerlei politici vind je uiteraard in de categorie Dossier Politiek en popmuziek.