Rond Kippenvel Live was het te lang stil, al is het reguliere programma elke dinsdagavond te horen op RTV Katwijk. De belangrijkste oorzaak daarvan was corona, maar dat heeft de liefde van technicus Gerhard Kraaijenoord en presentator Ruud Heijjer voor livegasten niet gesmoord.

Ze nodigen namelijk samen met livetechnicus Aart Rietveld nog altijd graag gasten uit voor een twee uur durende special van 20:00 tot 22:00 uur, waarin de muziek, de favorieten en de verhalen van die artiest centraal staan.

 Op dinsdag 3 september is singer-songwriter Jaap Boots te gast, van wie op 6 september zijn vierde soloalbum verschijnt: ‘Wilde tulpen’.  

Ondanks de titel is dat geen verzameling smartlappen of feestliederen, maar een autobiografisch album over verliefdheid, verlies en verlangen.

Wie Jaap Boots kent, weet dat ook: de ooit fameuze vpro-dj etaleerde zijn zeer persoonlijke en eigenzinnige smaak in programma’s als ‘Mister Lee’s Mysterious Washing Machine’, ‘Club Lek’, ‘3VOOR12’, ‘Shouting Boots’ en de ‘JaBo Gumbo Show’, terwijl hij ook een autobiografische theatershow speelde naar aanleiding van zijn boek  ‘Donderweg, mijn leven in de fastlane van de popmuziek’ en hij een dichtbundel publiceerde die over zijn pophelden ging. In ‘Bambalam, 30 rockgedichten’ verklaart hij onder anderen zijn leifde voor Jerry Lee Lewis, Tom waits, Martha Reeves, Bruce Springsteen en Echo and the Bunnymen.

Wat die uitzending precies gaat inhouden, weten Kraaijenoord, Heijjer en Rietveld ook nog niet en Jaap Boots vermoedelijk ook niet, maar dat het mooie radio wordt, is wel zeker:

Kippenvel Live met Jaap Boots, dinsdagavond 3 september as. van 20:00 tot 22:00 uur bij RTV Katwijk

Andere berichten over Jaap Boots vind je in de categorieën Concerttips, Rootsmuziek op radio, tv en internet, Andere rootsradio en De rode draad.

De recensie van ‘Terug naar zee’ vind je in de categorie Recensies roots en Kippenvels liveoptredens.

Mijn als eerbetoon aan Boots in zijn stijl geschreven recensie van ‘Bambalam, 30 rockgedichten’ vind je natuurlijk in de categorie Muziekboeken.