Bryan Ferry heeft een nieuw nummer uitgebracht.

‘Star’ wijkt erg af van hetgeen hij de laatste decennia van zijn solocarrière maakte. Dat valt des te meer op, doordat hij in geen tien jaar nieuw werk uitbracht.

De melodie begon volgens het persbericht als een ‘schets’ van Nine Inch Nails-leden Trent Reznor en Atticus Ross, muzikanten die een ander muzikaal universum bewonen dan de altijd weemoedige songfluisteraar Ferry en werd bovendien door hem afgemaakt in nauwe samenwerking van schilderes en schrijfster Amelia Barrett.

In het persbericht wordt het dan ook omschreven als een ‘anxious, darkly gleaming slab of pounding post-techno’, hoewel het veel moeite kost om dat erin te horen en niet alleen doordat die heftige klappen in de praktijk erg meevallen.

Met Ferry’s eigenwaarde blijkt in hetzelfde communiqué nog altijd niets mis:

‘The song sees Ferry continuing to explore uncharted creative territory, with Barratt and Ferry creating a duet that blurs the lines between art, music and poetry.’

‘Star’ is ook het enige echt nieuwe nummer op Ferry’s voor 25 oktober aangekondigde ‘Retrospective: Selected Recordings 1973-2023’:

www.youtube.com/watch?v=TnGTTOJvAz4&t=8s

Eerdere berichten over Bryan Ferry vnd je in de categorie nieuws.