Dat op 17 oktober in San Fransico een tribute-concert plaatsvindt ter ere van Robbie Robertson van The Band, was al bekend sinds eind juli, net zoals het feit dat daar een bonte stoet pop- en rootsgroten aan zal deelnemen: Eric Clapton, Van Morrison, Elvis Costello, Lucinda Williams en Mavis Staples zijn er daarvan maar een paar.

Toen werd al gefluisterd dat regisseur Martin Scorsese niet alleen een van de producenten was, maar de film ook zou regisseren: hij regisseerde immers de afscheidsconcerten van The Band onder de naam ‘The Last Waltz’ en bovendien was hij sinds die tijd goed met Robertson bevriend. Ook scheef Robertson sinds dat moment de filmmuziek voor bijna alle fims die Scorsese maakte, tot en met zijn eerder dit jaar uitgekomen ‘Killers of the Flower Moon’.

Inmiddels is het officieel: Scorsese regisseert de concertfilm. Daarmee wordt de kans ook groter dat hij in bioscopen te zien zal zijn en niet meteen zal verdwijnen naar de streamingdiensten van deze wereld en alleen op dvd en Blu-Ray uitkomt.

Eerdere berichten over Robbie Robertson vind je in de categorieën nieuws en Dossier: Ook al dood….