De Eagles hebben hun eigen variant of Bob Dylan’s ‘Never Ending Tour’: ze hebben namelijk opnieuw optredens bekend gemaakt in de Sphere in Las Vegas.

Inmiddels is niet eens meer na te tellen op de vingers van twee handen hoeveel keer ze dat eerder al deden, maar nu zijn er optredens voor maart 2025 aangekondigd, waar eerder blijkbaar al een serie concerten voor februari werd geannonceerd.

Die had ik dan blijkbaar gemist, maar ook dit nadeel heeft zijn voordeel, want nu kan ik met acht optredens in een bericht de spot drijven.

Enige artistieke noodzaak of het laten horen van songs van een nieuw album is namelijk opnieuw niet het doel, maar wel het op perfecte wijze naspelen van een dwarsdoorsnede van hun bij tijd en wijle inderdaad indrukwekkende repertoire met als enig doel hun portemonnees te spekken.

Ze zullen dat ongetwijfeld perfect doen, geassisteerd door een hoeveelheid anonieme zzp’ers die in de schaduw de partijen spelen waarvoor Don Denley, Timothy B. Schmit, Joe Walsh, Deacon Frey en Vince Gill hun handen te vol hebben en zo verkopen ze hun zuil aan de spreekwoordelijke duivel die zich ‘geld’ noemt.

De Eagles zijn dus ook te zien en te horen op, maar haast je niet voor kaartjes, want er komen ongetwijfeld nog meer data:

14 februari

15 februari

22 februari

7 maart

8 maart

14 maart

15 maart

Eerdere berichten over deze kruising tussen een familiebedrijf en een multinational vind je in de categorie nieuws.