Neil Young heeft op zijn website bekend gemaakt dat hij tijdens zijn Europese tournee met de Chrome Hearts niet op het roemruchte Britse festival Glastonbury zal spelen.
Nu wist ik niet dat hij dat wél zou doen, want dat was niet aangekondigd.
Het lijkt erop dat het management van Young in overleg was met dat van Gladtonbury over een optreden, maar dat de partijen er niet uit gekomen zijn.
Young wijt dat aan het feit dat de BBC nu een partner is in de organisatie van het festival en allerlei eisen aan het optreden stelde waarin Young niet geïnteresseerd was. Hij trekt daaruit de co9obclusie dat het festival nu in handen is gevallen van het bedrijfsleven
Dat schrijft hij tenminste letterlijk op zijn site:
‘The Chrome Hearts and I were looking forward to playing Glastonbury, one of my all time favorite outdoor gigs. We were told that BBC was now a partner in Glastonbury and wanted us to do a lot of things in a way we were not interested in.it seems Glastonbury is now under corporate control and is not the way I remember it being. Thanks for coming to see us the last time!
We will not be playing Glastonbury on this tour because it is a corporate turn-off, and not for me like it used to be. Hope to see you at one of the other venues on the tour.
LOVE Neil
Be well’
Of de BBC zich recent bij het festival heeft ingekocht en dus meer in de melk te brokken heeft dan vroeger is de vraag, maar de omroep zond het natuurlijk al jaren uit, dus wat die aanvullende eisen nu precies zijn…
Misschien ging het simpelweg om het exclusieve recht van de BBC om optredens te filmen en op te nemen en die vervolgens te verkopen:
Glastonbury Festival – Info – Media – Broadcaster, Internet and Filming Access Policy
Intussen is er wel wat nieuws over de opnamen die Young met de Chrome Dreams heeft gemaakt.
In de podcast ‘The Mentors Radio’ van Dan Hesse vertelt Young van alles over zijn verleden, bijvoorbeeld de periode dat hij door zijn label voor de rechter werd gedaagd doordat hij te weinig klonk als Niel Young op albums als ‘Trans’.
Hij zegt echter ook iets over het album dat hij heeft opgenomen met drummer Anthony LoGerfo, bassist Corey McCormick van Promise of the Real, gitarist Micah Nelson en toetsenist Spooner Oldham.
Young zegt helemaal weg van die songs te zijn:
“It’s blown my mind. I’m very, very, very, very grateful for the success of being able to be in there with Lou Adler producing and The Chrome Hearts playing, and getting this music out of me.’
Hij zegt de songs heel snel te hebben geschreven na een periode van meer dan twee jaar waarin hij helemaal niets kon schrijven: ‘I never even knew was there until a couple of months ago, when I wrote all the songs and recorded them all; I mean, that all happened just like that.’ You don’t have a plan. I went for two years without writing anything and I went: So is that it? Who knows? I can’t tell.’
Ze werden geproduceerd door Lou Adler, een veteraan die in de jaren zestig en zeventig al werkte met The Mamas & the Papas en Carole King.
Hij denkt erover het album ‘Talking to the Trees’ te noemen, maar voor hetzelfde geld gaat het heel anders heten.
The Mentors Radio – Neil and Dan
Adler produceerde voor Young ook ‘Before and After’, een alternatieve verzamelaar waarop Young een aantal van zijn oude songs akoestisch speelde.
Opvallend is verder, dat Young het interview blijkbaar staande doet, want hij draait en beweegt voortdurend.
Eerdere berichten over Neil Young met en zonder Crazy Horse vind je terug in de categorieën nieuws, rootsmuziek op radio, tv en internet, Dossier Politiek en popmuziek en Dossier: ook al dood…
Mijn recensies van ‘Colorado’ en ‘Early Daze ‘vind je in de categorie recensies rock, die van ‘Homegrown’ in recensies singer-songwriter.