Dat het Financieel Dagblad de uitlaatklep is voor veel partijen in het vervolgverhaal over de overname van Free Record Shop is logisch. Tenslotte is de krant een dagelijks vakblad en bovendien zijn dergelijke berichten ook nog nieuws.och lijkt het erop dat een van geïnteresseerden via die krant probeert druk te zetten op de overnamen.

Martin Rozenboom is namelijk afgevallen als overnamekandidaat. Hij vertegenwoordigde een investeerder en deed ik die hoedanigheid een bod Op Free Record Shop, maar zegt zelf een overeenkomst te hebben gesloten met curatoren Borsboom en Hamm advocaten. Van het FD eist hij nu naleving van die aangegane overeenkomst.

Reden voor die uitsluiting is dat Rozenboom een toegezegde storting van een miljoen euro niet had gedaan. Dat klopt inderdaad, maar Rozenboom geeft als reden bang te zijn geweest dat dat bedrag in de boedel zou verdwijnen. Hij stelt dat ook andere partijen toegezegde bedragen niet hebben gestort.

Dat klopt in ieder geval voor ProCures, die een som van zeven miljoen hadden toegezegd, maar die stortte vanwege dezelfde angst als die van Rozenboom.

De curator is op de hoogte van de eis van Rozenboom, maar ontkent de overeenkomst, al was er inderdaad een bod.

Behalve vanwege het niet storten was een tweede reden voor het afvallen van Rozenboom, dat hij ook de naam van de investeerder niet bekend wilde maken.

Rozenboom verwijt de curatoren dan weer dat zij nooit de laatste managementinformatie van de winkels hebben verstrekt, maar de curator ontkent dat: Rozenboom kreeg precies dezelfde informatie als de andere geïnteresseerden.

Wij wachten ondertussen maar op de bekendmaking dat ProCures Free Record Shop overneemt. Die indruk werk afgelopen zaterdag al gewekt in het Financieele Dagblad oor opmerkingen van de woordvoeder van de investeringsmaatschappij.

Zo ongeveer alle afleveringen van de soap over de Free Record Shop  vind je in de categorie Dossier Crisis in de platenbranche.