Neil Young gaat vanaf eind april opnieuw op tournee door de VS met Crazy Horse. Die tournee duurt iets langer dan een maand en heet de Love Earth Tour en telt voorlopig zestien optredens.

Behalve drummer Ralph Molina en bassist Billy Talbot zal vermoedelijk Micah Nelson opnieuw deel uit maken van Young’s begeleidingsgroep, want Nils Lofgren heeft in die tijd optredens als lid van Bruce Spingsteen’s E Street Band.

Ook heeft Young het uitkomen van een nieuw album aangekondigd, maar over ‘FU##IN’ UP’ is behalve de titel en de releasedatum nog weinig zeker.

Het zou om een livealbum van een optreden uit 2023 gaan met al bekende songs en zou negen nummers tellen, verdeeld over twee lp’s. Het zou op 20 april as. uitkomen in een gelimiteerde versie op gekleurd vinyl en vervolgens op 26 april regulier uitkomen, dus ook op cd en als stream en download.

Geruchten willen dat het album is opgenomen op 3 november in The Rivoli in Toronto tijdens een privéconcert voor Dani Reiss, de ceo van outdoorkledingmerk Canada Goose.

Young zou zo ongeveer alle nummers van zijn album ‘Ragged Glory’ hebben gespeeld, maar dat blijft afwachten tot eind april…

Eerdere berichten over Neil Yong vind je in de categorie Nieuws.

De recensie van ‘Colorado’ vind je in de categorie Recensies rock en die van
‘Homegrown’ in Recensies singer-songwriter.