Alan Edwards doet in zijn memoires een boekje open over David Bowie en andere sterren met wie hij werkte.

Edwards was namelijk niet alleen de pr-man voor Bowie, maar ook voor de Rolling Stones, Prince, Britney Spears, Amy Winehouse en anderen. Hij richtte The Outside Organisation op, een pr-firma die groot werd onder zijn leiding.

In zijn ‘I Was There: Dispatches from a Life in Rock and Roll’ schrijft hij over de hoogtepunten in zijn pr-bestaan, of de dieptepunten natuurlijk: ook zijn kantoor werd op vakkundige wijze gesloopt door Keith Moon, de drummer van The Who, al arriveerde die met een hoge hoed op, een monocle in en een wandelstok.

Ook vertelt hij over het bizarre selectieproces waaraan Mick Jagger en daarna Keith Richards hem onderwierpen voor hij in de jaren tachtig hun pr mocht behartigen: het zou de twee Stones tegenwoordig op een hele reeks rechtszaken komen te staan wegens vergaande willekeur en wreedheid, terwijl hij er bovendien een fooi voor ontving…

Voor Bowie werkte hij vanaf 1983 bijna veertig jaar. Over hem vertelt hij enkele liefdevolle anekdotes, zoals hoe Bowie zich vermomde als hij over straat ging: hij droeg een pet en onder zijn arm een Griekse krant. Volgen Bowie werkte dat laatste perfect: wie een Griekse krant bij zich had, kon immers onmogelijk die beroemde Engelse popzanger zijn…

Ook vergelijkt hij Nick Cave met Bowie en komt Cave daar niet slecht uit:

https://www.nme.com/news/music/pr-giant-alan-edwards-on-working-with-david-bowie-rolling-stones-amy-winehouse-3761381

Eerdere berichten over David Bowie vind je in de categorieën nieuws en Dossier Crisis in de popmuziek, Dossier Politiek en popmuziek en rootsmuziek op radio, tv en internet.

Eerdere berichten over Amy Winehouse én over de soap die haar biopic en haar leven waren, vind je ook in de categorieën nieuws en rootsmuziek op radio, tv en internet.

In de categorie Columns vind je bovendien ‘Amy Winehouse of de media onmatig?’