Eind maart waren er al geruchten dat de Eagles hun Long Goodbye Tour nog maar eens zouden gaan verlengen.

De groep zou van september tot en met december in de Sphere in Las Vegas gaan optreden en inmiddels is dat gerucht bewaarheid geworden: van 20 september tot en met 19 oktober treedt de groep daar elk weekeinde tweemaal op.

Doordat de goedkoopste kaartjes 175 dollar (zo’n slordige 165 euro) kosten, levert dat alweer meer dan een aardige duit op voor Don Henley, Timothy Schmidt, Joe Walsh, Vince Gill en Deacon Frey.

Daarmee is het optreden in Arnhem van 15 jl. dus toch weer niet het allerlaatste optreden van de groep geweest, hoewel er inderdaad alle reden was daaraan te twijfelen: er is geen groep die zo vaak afscheid heeft genomen als de Eagles, juist ook doordat het het management van de groep bekend maakte dat de Eagles ‘will perform as many shows in each market as their audience demands.’

Voorlopig zijn we dus blijkbaar nog niet van ze af, maar de twee concerten in Arnhem waren volgens de recensenten zeer de moeite waard.

Waarom zouden de Eagles hun songs niet tot in alle eeuwigheid voor hun naar vroeger hunkerende fans mogen spelen, terwijl allerlei coverbands dat ook doen?

Veel eerdere berichten over de commerciële activiteiten van Eagles vind je in de categorie nieuws.