De Talking Heads zijn weer helemaal in de mode, of misschien is deze formulering beter: heimwee is nog altijd in de mode.

Chris Frantz, Tina Weymouth, Jerry Harrison en David Byrne werden namelijk geïnterviewd over hun ‘Stop Making Sense’ in de Tonight Show Starring Jimmy Fallon op 13 juni jl.

Dat was natuurlijk net als vorige vraaggesprekken ook al naar aanleiding van het feit dat het gelijknamige livealbum veertig jaar geleden uitkwam, maar net zo goed vanwege de rerelease van een speciale versie ervan en de geremasterde versie van de erbij horende concertfilm.

Over die film ging het dan ook onder meer en dan met name over de vraag of ze er zorgen over hadden gehad hoe ze in beeld gebracht zouden worden door regisseur Jonathan Demme.

Weymouth is daarover in het vraaggesprek zeer duidelijk: ze wilden van alles niet en maakten dat regisseur van onder meer ‘The Last Waltz’ ook duidelijk: ze gebruikte daarbij de beeldspraak die in de klassieke ‘mockumentary’ ‘This Spinal Tap’ werd gebruikt.

Byrne vertelde trouwens ook hoe hij tot zijn overdonderend houterige dansjes was gekomen, terwijl het ’tribute album’ van ‘Stop Amking Sense’ ook nog uiterst oppervlakkig ter sprake komt en Fallon met zijn voortdurende interrupties en gehinnik zijn faam meer dan waar maakt:

www.youtube.com/watch?v=imgVk0ZWc40&t=18s