Roxy Music-gitarist wordt Officer of the British Empire. Dat heeft Charles II behaagd, zoals dat officieel heet(te).

Hij staat namelijk op de inmiddels gepubliceerd King’s Birthday Honours List en krijgt de onderscheiding uiteraard voor zijn verdiensten in de muziek.

Manzanera speelde namelijk op de zeven albums die de groep maakte tussen 1971 en 1982 en daarna nog met de groep Quiet Sun, hoewel dat eens soort hobbyproject was en de band geen grote bekendheid verwierf ondanks de grote namen van de leden. Verder leende hij zijn diensten lange tijd aan Pink Floyd-gitarist David Gilmour vanaf 2006 en maakte hij al vanaf 1975 enkele soloalbums

Manzanera was verrast, zoals dat hoort, maar niet alleen voor zichzelf: ‘I’m surprised and honoured to receive this Award.  This has a poignancy for me and my family because in 1966 my dad, Duncan Targett-Adams was also awarded the OBE but sadly he died before his investiture.’

Hij is een figuur met een kleurrijke geschiedenis, die hij uit de doeken deed in zijn eind maart van dit jaar verschenen autobiografie ‘Revolución To Roxy’.

Daarin gaat hij terug tot 1492, toen de Sefardische joden uit Spanje werden verbannen en komt hij via zijn jeugd in Londen en daarna Cuba, Hawaii en Venezuela uit bij zijn muzikantenbestaan.

In het persbericht repte Manzanera over een piraat, een spion en een operamuzikant onder zijn voorvaderen:

www.instagram.com/p/C0T2iG-Mynu/?utm_source=ig_embed&ig_rid=305c0dbc-89e4-45fb-bfa9-cfc3a7bfe16a

Het interview dat Billboard met hem had geeft een duidelijk beeld van het wonderlijke leven dat de nu 73 jaar oude Manzanera tot nu toe had, want hij zit vol plannen:

www.billboard.com/music/rock/phil-manzanera-book-roxy-music-revolucion-to-roxy-1235640052