Little Feat heeft alweer een derde single getrokken van hun nieuwe album ‘Sam’s Place’.

Het is het enige nummer dat de leden zelf schreven: gitaristen Fred Tackett en Scott Sharrard schreven het samen met Sam Clayton en zijn vrouw Joni.

Het is ook een van de betere door het gedragen ritme en de swingende blazers, die een extra laag aan de coupletten toevoegen.

Tackett en Sharrard zorgden voor de muziek en Clayton en zijn vrouw schreven de tekst, die geïnspireerd is door hun neef:

www.youtube.com/watch?v=YE6vpDwtZHU&t=5s

Hoewel Clayton in het verleden zowel op albums als live incidenteel wel nummers zong, is het de eerste keer dat hij een album lang leadzanger is.

Dat is dan ook ongetwijfeld de reden dat ‘The San Diego Union-Tribune’ hem interviewt, want hij woont in Fallbrook in het noorden van San Diego County.

Daarin zegt Clayton allerlei zinnige dingen over verleden en heden van Little Feat, de groep waar hij vanaf 1972 deel van uitmaakt en zijn eigen rol.

Heel diep gaat het allemaal niet, doordat het artikel blijkbaar gek genoeg ook moet dienen als kennismaking met een band die in San Diego en omstreken nog veel te onbekend is, net als in de rest van de VS:

www.sandiegouniontribune.com/2019/05/21/little-feat-ace-sam-clayton-a-fallbrook-resident-discusses-storied-bands-50-years

Eerdere berichten over Little Feat vind je in de categorieën  Nieuws, Concerttips, Rootsmuziek op radio, tv en internet en Dossier: Ook al dood….

Mijn recensies van ‘Electrif Lycantrophe’, ‘Waiting for Columbus Live Deluxe’, ‘Rooster Rag’, ‘Kickin’ it at the Barn’, ‘Live at the Ram’s Head’, ‘Raw Tomatos Vol. One’, ‘Ripe Tomatos Vol. One’, ‘Waiting for Columbus 2CD’, ‘Barnstormin’ Volume One’ en de Deluxe editions van ‘Sailin’ Shoes’,  ‘Dixie Chicken’ én ‘Sam’s Place’ vind je in de categorie recensies roots.