Op 13 september komt ‘Electric Lady Studios: A Jimi Hendrix Vision’ uit.

Het centrale ‘onderwerp’ daarvan is de bouw van de Electric Ladyland-studio in New York voor Jimi Hendirx en de opnames die Hendrix er vervolgens maakte.

De Deluxe Set bevat 39 nummers, waarvan er 38 niet eerder uitkwamen. Die werden door  Jimi Hendrix opgenomen tussen juni en augustus 1970 met zijn Experience: drummer Mitch Mitchell en bassist Billy Cox.

Ook is er een mix in 5.1 surround sound van het album ‘First Rays of the New Rising Sun’ én drie bonusnummers: ‘Valleys of Neptune’, ‘Pali Gap’ en ‘Lover Man’ en een documenatire met dezelfde titels als de box.

In ‘Electric Lady Studios: A Jimi Hendrix Experience’ zitten interviews met Steve Winwood en Billy Cox en personeelsleden van de Electric Ladyland-studio.

Ook maakt er traditiegetrouw niet eerder uitgebracht beeldmateriaal deel van uit en zit er een boekje bij met niet eerder afgedrukte foto’s, maar ook van opzetjes voor songs in Hendrix’ handschrift.

Inmiddels zijn er video’s van take 7 van ‘Angel’ en de hele box:

Eerdere berichten over Jimi Hendrix vind je in de categorieën nieuws, rootsmuziek op radio, tv en internet en luisterpalen.