Vlak voordat het derde deel van de Neil Young Archives uitkwam op 6 september, liet Young nog een vroege versie van ‘Razor Love’ op de wereld los.

Het nummer stond uiteindelijk op ‘Silver & Gold’ uit 2000, maar deze versie dateert al uit 1984.

Young nam het op op zijn Broken Arrow Ranch in januari van dat jaar en speelde er die ooit modieuze LinnDrum op, Simmons drums en synclavier. Hij produceerde het samen met een van zijn vaste krachten, Tim Mulligan

Hoewel de tekst aarzelt tussen sentiment en ontroering, schept de destijds wel erg moderne muziek een hoop afstand. Die tekent de rusteloze vernieuwing die Young in die jaren overviel blijkbaar in een poging er ook toen nog toe te doen.

Daarbij verloop hij uit het oog, dat wie er toe doet, zijn eigen koers moet varen en niet die van anderen moet volgen.

Het is kortom niet het hoogtepunt van Archives Vol. III, maar fans hoeven daarom niet te treuren, want er maken 198 nummers deel uit van die box:

Eerdere berichten over Neil Young met en zonder Crazy Horse vind je terug in de categorieën nieuws, rootsmuziek op radio, tv en internet, Dossier Politiek en popmuziek en Dossier: ook al dood…

Mijn recensies van ‘Colorado’ en ‘Early Daze ‘vind je in de categorie recensies rock, die van ‘Homegrown’ in recensies singer-songwriter.