Recent werd de documentaire ‘Heartbreakers Beach Party’ teruggevonden door de erven Patty.

Dat is een documentaire die in 1983 door regisseur Cameron Crowe werd gemaakt ten tijde van het uitkomen van hun album ‘Long affter Dark’.

Daarin volgde hij de groep op tournee met de daarbij horende meligheid, want Petty en zijn vrienden waren zich als relatief jonge honden ten volle bewust van de aanwezigheid van de camera. Er zit ook materiaal in dat laat zien hoe de clip voor ‘You Got Lucky’ tot stand kwam  

Het was ook de eerste film die Crowe regisseerde en bovendien was ‘Heartbreakers Beach Party’ alleen een keer om twee uur  ’s nachts op MTV te zien, voordat  hij verdween in de spreekwoordelijke vuilnisbak.

De bioscoop haalde hij dus nooit, maar daar gaat in oktober verandering in komen: dan wordt hij wereldwijd alsnog vertoond in een beperkt aantal bioscopen, zij het dan ook maar op twee dagen: op 17 en 20 oktober as.

De vertoning gaat hand in hand met de rerelease van een nieuwe versie van ‘Long After Dark’met zeven niet eerder uitgebrachte nummers.

‘Never Be You’ werd al wel een hit, maar dan van Rosanne Cash in 1984, terwijl Lone Justice  ‘Ways Tob e Wicked’ tot een hit maakten in 1985

De trailer is inmiddels al wel te zien:

www.youtube.com/watch?v=YoHD3xB5fzg&t=87s

Eerdere berichten over Tom Pettty met en zonder Heartbreakers vind je in de categorie nieuws.