Ani DiFranco zet de recent over haar gemaakte documentaire ‘1-800-ON-HER-OWN’ in september en oktober in om het recht op abortus te benadrukken en het belang van stemmen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Dat doet ze in de zogenaamde ‘swing states’, staten dus waar noch Kamala Harris, noch Donald Trump een afgetekende meerderheid in de peilingen heeft.

Of dat helpt, is de vraag: DiFranco heeft als cultartiest weliswaar al decennia een trouwe schare fans, maar haar stellingname is zo duidelijk, dat ze twijfelende Republikeinen vermoedelijk niet zal kunnen overhalen. Daarvoor zijn haar standpunten nu eenmaal te uitgesproken. Het is bovendien ook nog maar de vraag, of ze Harris een ideale presidentskandidaat vindt…

Tijdens een paar voorstellingen geeft DiFranco ook zelf acte présence: in Michigan en Wisconsin staan interviews gepland met haar en regisseuse Dana Flor.

Eerdere berichten over DiFranco vind je in de categorieën Nieuws, Rootsmuziek op radio, tv en internet, Andere rootsradio, New Orleans, Muziekboeken, Concerttips, De rode draad en Dossier Politiek en popmuziek.