Van gitarist Eric Clapton is een nieuw album aangekondigd.

‘Meanwhile’ komt uit op 4 oktober as.  en gaat veertien nummers tellen. Zes daarvan zijn maar nieuw en de andere acht zijn al eerder uitgebrachte singles.

OP dat album speelt de inmiddels overleden Jeff Beck nog mee en zingt Van Morrison op de drie songs waarin Clapton de in zijn ogen belachelijke, beperkende coronamaatregelen veroordeelde.

Ook vaste producer en toetsenist Simon Climie is weer van de partij.

Om de fans wakker te schudden is inmiddels het kalm voortdeinende ‘One Woman’ uit, waarvan je niet direct opveert, doordat het refereert naar de tijd dat Clapton Bob Marley coverde door een aantal van zijn songs heel precies na te spelen.

Het is dan ook de vraag of ; Meanwhile een goed album is of goede nummers bevat. Na het onverwacht goede ‘Clapton’ (2010) bracht Eric Clapton immers nog twee studioalbums uit: het rampzalige ‘Old Sock’ (2013) uit en het op zijn minst wisselvallige ‘I Still Do'(2016), of je moet het curieuze gelegenheidsalbum ‘Happy Xmas’ (2018) willen meetellen:

www.youtube.com/watch?v=yGiPXvBNQHY&list=OLAK5uy_miomjNHNKfRgnfaGHWQEmyNH0nw6X0Vto&t=3s

de tracklist:

1. Pompous Fool
2. Heart of a Child
3. Moon River (met Jeff Beck)
4. Sam Hall*
5. Smile*
6. Always On My Mind (met Bradley Walker)
7. One Woman*
8. The Rebels (met Van Morrison)
9. The Call*
10. How Could We Know (met Judith Hill, Simon Climie en Daniel Santiago)
11. This Has Gotta Stop (met Van Morrison)
12. Stand and Deliver (met Van Morrison)
13. You’ve Changed*
14. Misfortune*

De song met een asterisk zijn nieuw.

Eerdere berichten over Erric Clapton vind je in de categorieën nieuws, rootsmuziek op radio tv en internet, Dossier Crisis in de platenindustrie en Dossier Politiek en popmuziek