In een interview met The Guardian heeft David Gilmour gezegd nooit meer te willen spelen met Roger Waters.

Dat is op zich niet verrassend, al verkochten de ex-leden van Pink Floyd afgelopen week nog de rechten op hun muziek en hun beeltenis voor zo’n 400 miljoen dollar (350 miljoen euro), hoewel dat uiteraard via advocaten kan zijn afgehandeld.

Evenmin echt verrassend was de klare taal die Gilmour in dat interview gebruikte, maar zijn woorden lieten weer niets aan duidelijkheid over: zo zei hij uit de buurt te blijven van mensen die dictators steunen die volkenmoord plegen en onderdrukken, zoals Poetin en Maduro. Niemand zou hen ertoe kunnen dwingen het podium te delen met iemand die denkt dat zulk gedrag van vrouwen en leden van de LGBT-gemeenschap acceptabel is.

Wel zou hij weer op het podium hebben willen staan met Rick Wright, de overleden toetsenist van Pink Floyd, die hij een van de aardigste en talentvolste muzikanten noemde die hij ooit heeft gekend.

In dat interview van Christopher Lord komen in de achttien andere vragen nog achttien andere onderwerpen aan de orde, uiteenlopend van Gilmour’s hobby’s tot waarom hij toch maar geen ruimtevlucht maakte, want van een gesprek is eigenlijk nergens sprake. Het lijkt er dan ook nog het meest op dat het vraaggesprek per e-mail heeft plaatsgevonden:

www.theguardian.com/music/2024/oct/03/david-gilmour-the-rich-and-powerful-have-siphoned-off-the-majority-of-music-industry-money

De ruzie tussen Waters en de Gilmours kun je teruglezen in de categorie nieuws, net als andere berichten over Pink Floyd.