Paul Simon sloot een tijdje geleden optredens nog uit, doordat hij werd gekweld door een mysterieuze  doofheid.

Inmiddels denkt hij daar gelukkig weer heel anders over, want hij heeft al voorzichtig en kort opgetreden met een kleine bezetting en hij ziet mogelijkheden om toe te werken naar een volledig concert.

Dat zegt hij onder meer in een stuk In ’The Guardian’, waarin hij telefonisch geïnterviewd wordt naar aanleiding van een nieuwe documentaire.

‘In Restless Dreams: the Music of Paul Simon’ komt op 13 oktober in Engelse bioscopen en dat is inderdaad de dag dat Simon 83 wordt.

De film is digitaal te zien vanaf 28 oktober. Dan is hij ook te koop op Blu-Ray.

De documentaire werd gemaakt door Alex Gibney, die eerder onderwerpen als scientology, Frank Sinatra en James Brown verfilmde.

Simon gaf Gibney permissie te filmen tijdens de sessies voor zijn recentste album ‘Seven Psalms’ en stelde daaraan geen enkele restrictie, ook niet toen hij werd getroffen door die raadselachtige doofheid in zijn linkeroor tijdens de opnames voor dat album.

Simon komt in dit stuk uitgebreid aan het woord, net als Gibney, die Simon’s hele carrière van beelden voorzag en zelfs Art Garfunkel interviewde, al wilde die geen toestemming geven voor het opnemen van dat gesprek.

Het resulteert in een lekker lang stuk, dat zowel verteders als nieuwsgierig maakt naar Gibney’s documentaire:

www.theguardian.com/music/2024/oct/04/i-never-said-i-was-going-to-retire-paul-simon-on-disability-drive-and-the-mystery-behind-his-greatest-songs

Eerdere berichten over Paul Simon vind je in de categorie nieuws.