Op 5 oktober traden Stephen Stills en Neil Young samen op op de tweede editie van het Harvest Moon-festival. Daarvan komt de opbrengst ten goede aan het Painted Turtle Camp, een organisatie die gratis zomerkampen mogelijk maakt voor ernstig zieke kinderen, en de de Bridge School, een school voor kinderen met ernstige lichamelijke gebreken en spraakproblemen.

Daarvan zijn uiteraard beelden te vinden op YouTube, want alles is gezien en niets is deze moderne tijden onopgemerkt gebleven.

Of dat ook een goede zaak, is kun je je afvragen: het ene fragment is van ‘Hung Upside Down’, een nummer van Buffalo Springfield. Dat was de eerste groep waarin Stills en Young niet met elkaar konden, maar ook niet zonder. Het andere is Young’s ‘Living in the Free World’. Daarin doet ook John Mayer mee.

Nu is die laatste song al geen toonbeeld van subtiliteit, maar in het eerste is het niet minder dan onthutsend te horen hoe vals Stephen Stills zingt:

www.youtube.com/watch?v=QTQgRX6QLt8&t=2s

Eerdere berichten over Stephen Stills vind je in de categorieën nieuws en crisis in de platenindustrie.

Eerdere berichten over Neil Young met en zonder Crazy Horse vind je terug in de categorieën nieuws, rootsmuziek op radio, tv en internet, Dossier Politiek en popmuziek en Dossier: ook al dood…

Mijn recensies van ‘Colorado’ en ‘Early Daze ‘vind je in de categorie recensies rock, die van ‘Homegrown’ in recensies singer-songwriter.