Op 15 november as. worden via een livestream onder meer vier demo’s met songs van Jimi Hendrix geveild door het Engelse veilinghuis Propstore.

Het gaat om demo’s van ‘Up from the Skies’, ‘Ain’t No Telling’en ‘Little Miss Lover’, nummers die op het tweede album van de Jimi Hendrix Experience staan, en ‘Stone Free’, het b-kantje van ‘Hey Joe’, Hendrix’ eerste single. In totaal gaat het om zo’n zeven minuten muziek.

Voor dat laatste bandje wordt al een opbrengst van 200.000 pond (ongeveer 240.000 euro) verwacht, maar een nieuwe eigenaar kan er alleen privé van genieten, wat openbaarmaking is vooralsnog verboden..

Van die opbrengst profiteert Patricia Sullivan, die werkte voor Hendrix’ manager, Mike Jeffery. Na zijn dood werd zijn kantoor leeggehaald door deurwaarders, maar die lieten allerlei spullen liggen die in hun ogen geen waarde hadden.

Daar hoorden deze demo’s bij, maar ook recepten voor Hendrix en zijn bandleden, die vermoedelijk waren bedoeld om op legale manier aan drugs te komen, maar ook mastertapes van Hendrix, de Animals en Soft Machine, een paar van Hendrix’ psychedelische pakken en een brief waarin staat dat hij Ringo Starr’s flat moet verlaten na klachten van andere huurders:

https://www.theguardian.com/music/2024/oct/13/jimi-hendrix-tapes-fans-demos-auction

Eerdere berichten over Jimi Hendrix vind je in de categorie nieuws, rootsmuziek op radio, tv en internet en luisterpalen.